elhayah.com

منتدى لكل الاعمار لكل الفئات منتدى كامل من مجموعه منتديات
 
الرئيسيةالبوابةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 يوووووووووووووووووووووه باظت الطبخه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
rozalenda
Admin
avatar

عدد الرسائل : 95
العمر : 27
الموقع : www.elhayah.mam9.com
العمل/الترفيه : طالبه على ما تفرج
المزاج : رايقه
تاريخ التسجيل : 24/01/2009

مُساهمةموضوع: يوووووووووووووووووووووه باظت الطبخه   الثلاثاء يناير 27, 2009 3:19 pm

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــه
..~..~..~..~..~..~..~..~..

أحياناً واحنا فى المطبخ الأكلة تبوظ او أى حاجة فيها
او ننسى حاجة فتتحرق شوية وساعات لأننا بنكون مستعجلين
بنرميها ونعمل غيرها ( مبيحصلش هتتاكل يعنى هتتاكل واضربوا دماغكوا فى الحيط )
وتوفيراً للوقت بيبقى الموضوع محتاج شوية حكمة بدل ما نتوتر
دى افكار حلوة اوى هنجربها سوا( يعنى لازم نحرق الحاجة ونبوظها علشان نجرب )




1)..عند إحتراق الأرز ولإزاله الطعم المر والرائحه



إرفعي الأرز الغير محروق الى قدر نظيف مع الحرص على إزاله الارز المحروق
ثم ضعي طبقه واحده من قشور البصل على وجه الأرز ثم غطي القدر لمده 15 دقيقه
وذلك لتمتص قشور البصل الرائحه والطعم ؛ تخلصي من القشور قبل تقديم الأرز .

طريقه أخرى :

أنقلي الأرز الغير محروق في قدر آخر أزيلي غطاء القدر وغطي القدر برغيف خبز ( مفرود )
لمده 15 دقيقه ؛ لأن الخبز سوف يمتص رائحه الحرق من الأرز .


2) .. عند إحتراق البسكويت

تحك القطع ومن الناحيه المحروقه بمبشره الجبن
وعلى الفتحات الصغيره أو تحك بظهر المنخل .


3) ..كريمه شوكولا ناشفــــه ؟؟!!



أضيفي لها قليلاً من زيت الطهي على دفعات ( ملعقه شاي كل مره ) حتى تلين .




4) .. شوربه أو مرقه دسمــــه ؟؟!!

لفي مكعب ثلج في ورقه مطبخ نظيفه ومرريها على سطح الشوربه أو المرق .



5) .. مكرونه لينـــه ؟؟!!

أضيفي قليلاً من زيت الزيتون الى المكرونه والصلصه
أو جبنه مبشوره مع خضروات كا لفطر
ورشي قليلاً على السطح من فتات الخبز أو البقسماط وضعيه بالفرن
بدرجه 375 حتى يذوب الجبن ويتحمص فتات الخبز " حوالي 20 دقيقه " .


6) .. بطاطا بوريه سايحـــه ؟؟!!

أضيفي جبنه كريم بمقدار ملعقه طعام في كل مره وأخفقي حتى تتقل .


7) .. صلصه خفيفـــه ؟؟!!



أخلطي مقدار ملعقه شاي دقيق مع ربع كوب ماء
ثم يضاف الى الصلصه على شكل نقط مع الخفق ثم تترك الصلصه
قليلاً على النار حتى تتقل .

وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://elhayah.mam9.com
ayazono

avatar

عدد الرسائل : 114
تاريخ التسجيل : 28/01/2009

مُساهمةموضوع: رد: يوووووووووووووووووووووه باظت الطبخه   الثلاثاء فبراير 10, 2009 2:24 am

موضوع جميل وشكرا للافادة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
يوووووووووووووووووووووه باظت الطبخه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
elhayah.com :: كل ما يخص المرأه :: المطبخ-
انتقل الى: